Učitelji smučanja

Na tej spletni strani si lahko preberete nekaj splošnih informacij o Slovenski šoli smučanja in o priložnostih, ki poučevanje smučanja ponuja.

Kako postati učitelj smučanja

Učitelj smučanja lahko postane vsak, ki zadostuje naslednjima pogojema:

  • Dopolnjenih najmanj 18 let ter dokončana najmanj 3.letna poklicna šola (veljajo posebni pogoji)
  • Ima urejeno članstvo SZS (Modra Kartica)

Če izpolnjuješ te dva pogoja, se lahko prijaviš na kadrovski tečaj, ki ti omogoča pridobitev naziva Učitelj smučanja. ZUTS Slovenije oziroma natančneje Področni zbori ZUTS vsako leto razpišejo številne kadrovske tečaje, ki se izvajajo tako na slovenskih kot tudi tujih smučiščih. PZ ZUTS Kranjska Gora ima razpisane naslednje tečaje:

Članstvo SZS (Modra kartica)

Modra kartica je članska izkaznica Smučarske Zveze Slovenije (SZS). Poleg osnovne modre kartice imate možnost preko SZS skleniti tudi določena nezgodna zavarovanja. Cena modre kartice je torej odvisna od paketa ki ga izberete. Več o tem si lahko preberete na spletni strani modre kartice.

Kdaj lahko začnem poučevati na snegu

Za poučevanje potrebuješ sledeče:

Kakšen je postopek

Če si član ASK Kranjska Gora in že imaš pridobljeno strokovno usposobljenost:

Če si član druge OO ZUTS, potem moraš članarino ter Modro Kartico urejati na matični OO ZUTS. Predsezonski licenčni seminar pa lahko opravljaš tudi pri nas.

V kolikor pa še nimaš pridobljene strokovne usposobljenosti, pa se lahko prijaviš na enega naših kadrovskih tečajev.

Kje lahko učim s pridobljeno licenco

Ko enkrat opraviš vse obveznosti za pridobitev strokovnega naziva ter urediš licenčno nalepko, lahko pričneš poučevati na snegu. Z nalepoko ZUTS lahko poučuješ zgolj na slovenskih smučiščih, ostale licence pa priznavajo tudi drugot po svetu. Katero licenco potrebuješ pa je odvisno od tega kje želiš učiti. Pogoji se razlikujejo od smučišča do smučišča. Nekje namreč zahtevajo licenco MOU drugot pa zadostuje že licenca ISIA oziroma IVSI.

Dobro izhodišče za iskanje dela v tujini je spletni portal Snow Recruiter, ki te v nekaj korakih poveže s smučarskimi šolami iz celega sveta.

SR logo big

Pogosta vprašanja

Imate dodatna vprašanja?

Please enter your name.
Please enter a message.