U 10

Mlajši cicibani

  • 8 - 10 let
  • celoletni program
  • 70 snežnih treningov
  • 90 kondicijskih treningov

V skupino mlajših cicibanov vstopajo otroci iz alpske šole, stari 8 let in v skupini ostajajo dve leti. Program se izvaja preko celega leta in obsega približno 70-80 snežnih dni in 90-100 kondicijskih treningov.

V smučarski sezoni 2023/2024 treningi potekajo pod strokovnim nadzorom Andreja Gosarja.

Alpski smučarski klub Kranjska Gora

Pripravljalni del

Skupina začne s kondicijskimi treningi nekje v prvi polovici meseca maja. Treningi potekajo 3x tedensko, običajno po 1 uro in pol.

Vsebinska zasnova programa za to skupino pri kondicijskih treningih je nekakšna nadgradnja programov, ki jih izvajamo z otroci na telovadbi v alpski šoli. Poudarek je na pridobivanju čim večjega števila različnih motoričnih informacij in posledično širjenja motorične baze posameznika. Izogibamo se ozki usmerjenosti v t.i. »smučarsko kondicijo« ampak skušamo z raznoliko izbiro vsebin dvigniti nivo splošne telesne pripravljenosti posameznika. Zato na poletnih treningih, ki trajajo različno dolgo časa, izvajamo vsebine, ki vključujejo usklajeno delo večjih mišičnih skupin. Vzamemo si čas in postopoma prehajamo iz olajšanih do oteženih okoliščin, od znanega k neznanemu. V poletnih mesecih treningi potekajo na prostem, zato vsebino treningov popestrimo z rolanjem, pohodi, trim teki, golfom, plezalno steno, poletno sankanje. Kondicijske treninge izvajamo v Kranjski Gori, tako otroci iz Mojstrane kot Kranjske Gore.

Snežni del

Delo na snegu začnemo s pričetkom obratovanja žičnic v Kranjski Gori. V primeru pomanjkanja snega se poslužujemo smučanja na bližnjih smučiščih v Avstriji (Turracher, Gerlitzen…). Običajno nekaj dni na teh smučiščih preživimo že v novembru, vendar za otroke te treningi niso obvezni, če tega ne želijo.

Program dela na snegu zajema ponovitev in utrjevanje osnov šole smučanja, spoznavanje tekmovalnega smučanja ter učenje smučanja skozi vratca. Vožnje na progo se učimo postopno, stopnjujemo težavnost terenov in postavitev. Poudarek je na učenju smučarske tehnike pri smučanju na prostem. Na prostem preizkusimo tudi hitre discipline, smuk naravnost, kjer je to mogoče, poiščemo tudi skakalnice in druge atrakcije na smučišču. Kadar je to mogoče, smučamo tudi po novozapadlem snegu »celcu«. Otroci običajno zelo dobro sodelujejo in lepo napredujejo v smučarskem znanju, postanejo dobri prijatelji.

Tekmovalni del

Otroci tekmujejo na osmih tekmah Zahodne regije:

  • petih veleslalomih in
  • treh slalomih.

Tekmovanja potekajo po različnih smučiščih na Gorenjskem. Udeležujemo se tudi ostalih tekmovanj, kot so: Mini Pokal Vitranc, Little Fox v Mariboru, tekmovanje za pokal Roka Petroviča, Asjin memorial, tekmovanje treh dežel in klubskem tekmovanju.

Udeležba na tekmovanjih ni obvezna, so pa otroci večinoma nad tekmovanji navdušeni, saj jih organizatorji naredijo prijazne otrokom (pogostitve v cilju, nagrade…)

Se želiš pridružiti naši ekipi?

Da se nam lahko pridružiš, moraš imeti poravnano članarino in modro kartico (zavarovanje). Pogoj za delo v skupini je tudi nakup letne smučarske vozovnice za smučišče Kranjska Gora, kjer se izvaja tudi večina programa. Otrok za izvajanje programa na snegu potrebuje en par veleslalom smuči. Krajše smuči, ki so jih otroci uporabljali v alpski šoli uporabimo za učenje slalom tehnike, kar pomeni približno 10 smučarskih dni. Kondicijski treningi potekajo v telovadnici OŠ Kranjska Gora. Prevoz otrok na treninge in iz treningov organiziramo trenerji s klubskimi kombiji.

Šolnina: 50€/mesec

Za več informacij nas pokličite na: 04 5885 300