PRAVILA PRI IZPOSOJI OPREME

POGOJI POSLOVANJA

 1. Za izposojo artiklov se je predhodno potrebno strinjati z našimi pogoji poslovanja, ki so opisani spodaj.
 2. Cena najema velja le za zaporedne dni najema. V kolikor stranka želi izposojo opreme podaljšati zadnji dan (na dan vrnitve ali celo kasneje – zamuja), se od takrat naprej cenik najema zopet prične s prvim dnem.
 3. Slabo vreme ali druge ovire ne oproščajo plačila najemnine v dneh izposoje.
 4. V primeru bolezni ali poškodbe v času izposoje veljajo naslednja pravila ob predložitvi zdravniškega potrdila:
  • Takojšnja vrnitev izposojene opreme.
  • Ni preračunavanja cen izposoje na dan izdaje zdravniškega potrdila.
  • Denar se povrne od dneva izdaje zdravniškega potrdila za vse že plačane dni naprej.
 5. V primeru, da stranka v primeru poškodbe ali bolezni nima zdravniškega potrdila se ji izposoja zaračuna v celoti in oseba ni opravičena do povračila najemnine.
 6. Oprema za primere poškodb ali kraje ni zavarovana. V primeru kraje je potrebno le to prijaviti na policijski postaji in predložiti policijsko poročilo v čim krajšem času v eno izmed naših izposojevalnic. Čas izposoje se do konca prvotne izposoje ne prekine. Stranka pa je primorana plačati celotni znesek ocenjene škode same opreme.
 7. V primeru poškodovane opreme, namensko ali iz malomarnosti, vam bomo zaračunali stroške popravila.
 8. Poldnevna izposoja velja samo za enega izmed dveh terminov:
  • 08:00h – 13:00h
  • 13:00h – 18:00h
 9. Vračilo opreme – brez dodatnih stroškov – v izposojevalnicah INTERSPORT Bernik je lahko do 10:00h naslednjega dne.
 10. Za morebitne nezgode ne prevzemamo odgovornosti.
 11. Cene izposoje so preračunane na selektivni izbor stranke glede na izbrano kategorijo opreme, čas izposoje, osebnih podatkih (izbrana starost) ter morebitnih promocijskih obdobij ali akcij. Vse cene že vključujejo DDV.
 12. Plačilo je potrebno vedno v naprej pri rezervaciji ali na prvi dan izposoje z gotovino, debetno ali kreditno kartico (VISA, MASTERCARD, DINERS), EC Maestro.
 13. Odpovedi: V primeru bolezni ali nezgode v času izposoje, pogoji ostajajo nespremenjeni in izposoja nemoteno teče. Samo oprema dotične stranke je lahko vrnjena in znesek se preračuna na dejansko izposojo opreme (samo s predložitvijo zdravniškega potrdila). Naročnik ima pravico do odpovedi storitev, kjer je storitve tudi naročil. V primeru, ko naročnik odpove storitve, ima ŠB pravico do povračila stroškov zaradi odpovedi storitev. Višina povračila stroškov je odvisna od časa, v katerem je naročnik predložil odpoved. Če naročnik odpove storitve, je dolžan ŠB-u povrniti administrativne stroške v višini 5,00 € na osebo. Višina povračila stroškov odpovedi storitev je odvisna od časa pred dnevom pričetka opravljanja storitve v katerem je naročnik predložil odpoved oziroma drugače odpovedal storitev:
  • 14 do 2 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – administrativni stroški
  • zadnjih 48 ur do pričetka opravljanja storitve - 100% cene storitev
 14. Osebni podatki : INTERSPORT Bernik (Šport Bernik d.o.o.) procesira vaše osebne podatke zgolj za potrebe naših storitev (izposoje, servisa, izvedba tečajev ali izletov) v skladju z zakonodajo o varstvu podatkov. Občutljivi podatki (višina, teža, velikost noge, datum rojstva, znanje smučanja) so nujno potrebni za pravilno nastavitev opreme, ki jo izvajamo po mednarodnem standardu »Z value« za pravilno in varno delovanje opreme v nuji. Ti podatki bodo hranjeni kot podatki zaupne narave in bodo v zakonsko dodeljenem roku tudi kasneje izbrisani.
 15. INTERSPORT Bernik (Šport Bernik d.o.o.) ne more biti odgovoren za morebitne zamude rezervirane opreme, ki so nastale zaradi dejavnikov, na katere nima direktnega vpliva. Primeri nezgod, zamud z vračilom drugih strank, sprememb pravilnikov ali zakonodaje, poškodb artiklov, itd…
  V takšnih okoliščinah bo INTERSPORT Bernik (Šport Bernik d.o.o.) naredil največ, da bo stranki priskrbel enakovredno ali boljšo rešitev v zmožnosti zalog artiklov naših poslovalnic.
 16. NAROČNIKOVA ODPOVED ALI SPREMEMBA NAROČILA STORITEV
  Naročnik ima pravico do odpovedi storitev, ki jo opravi pri osebi oziroma poslovalnici, kjer je storitve tudi naročil. V primeru, ko naročnik odpove storitve, ima ŠB pravico do povračila stroškov zaradi odpovedi storitev. Višina povračila stroškov je odvisna od časa, v katerem je naročnik predložil odpoved. Če naročnik odpove storitve, je dolžan ŠB-u povrniti administrativne stroške v višini 5,00 € na osebo. Višina povračila stroškov odpovedi storitev je odvisna od časa pred dnevom pričetka opravljanja storitve v katerem je naročnik predložil odpoved oziroma drugače odpovedal storitev:

  • 14 do 2 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – administrativni stroški
  • 24 ur do 2 uri pred pričetkom opravljanja storitve - 100% cene storitev
 17. Za morebitne spore je pristojno okrajno sodišče na Jesenicah.

Stranke prosimo za spoštljivo in primerno rabo naših artiklov.

Hvala za vaše zaupanje!